Šiuo burokėlių mišrainės receptu su manimi pasidalino Živilė. Patikino, kad labai skani mišrainė, tad panorau išbandyti ir paragauti.
Nes prisipažinsiu – apie burokėlius su pomidorų padažu girdžiu pirmą kartą.
Iš nurodyto produktų kiekio išėjo septyni 0,7 l talpos stiklainiai.
Reikės:
- 3 kg virtų burokėlių;
- 1,5 kg svogūnų;
- 1,5 kg pomidorų (nebūtina);
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg paprikų;
- 300 ml aliejaus;
- 100 g druskos;
- 300 g cukraus;
- 150 ml acto;
- 0,5 l pomidorų padažo;
- 1 v. š. kmynų.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas sutarkuojame, paprikas supjaustome kubeliais.
Į puodą supilame aliejų, sudedame smulkintas daržoves ir patroškiname apie 30–40 min.
Burokėlius sutrakuojame. Sudedame į puodą. Ten pat pilame actą, pomidorų padažą, beriame druską, cukrų ir kmynus. Gerai išmaišome ir patroškiname dar apie 10 min.
Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.