Burokėlių mišrainė su pomidorų padažu: receptas, kuriuo verta dalintis

2022 m. spalio 11 d. 11:59
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Šiais metais kaip niekad mano rūsys gausėja ir pilnėja stiklainiais. Daviau sau pažadą, kad burokėlių konservavimas bus paskutinis. Tad pradedu paskutinius atsargų dorojimo darbus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šiuo burokėlių mišrainės receptu su manimi pasidalino Živilė. Patikino, kad labai skani mišrainė, tad panorau išbandyti ir paragauti.
Nes prisipažinsiu – apie burokėlius su pomidorų padažu girdžiu pirmą kartą. 
Iš nurodyto produktų kiekio išėjo septyni 0,7 l talpos stiklainiai. 
Reikės:
  • 3 kg virtų burokėlių;
  • 1,5 kg svogūnų;
  • 1,5 kg pomidorų (nebūtina);
  • 0,5 kg morkų;
  • 0,5 kg paprikų;
  • 300 ml aliejaus;
  • 100 g druskos;
  • 300 g cukraus;
  • 150 ml acto;
  • 0,5 l pomidorų padažo;
  • 1 v. š. kmynų.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas sutarkuojame, paprikas supjaustome kubeliais.
Į puodą supilame aliejų, sudedame smulkintas daržoves ir patroškiname apie 30–40 min. 
Burokėlius sutrakuojame. Sudedame į puodą. Ten pat pilame actą, pomidorų padažą, beriame druską, cukrų ir kmynus. Gerai išmaišome ir patroškiname dar apie 10 min.  
Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.