Ruduo dovanoja daug gėrybių, tai kodėl neišsikepus moliūgų kekso?
Reikalingi produktai:
- 200 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 80 g šokolado gabaliukų
- 120 g cukraus
- 250 g moliūgų tyrės
- 50 g labai minkšto sviesto
- truputis vanilės ir druskos
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės. Supilti vanilę ir druską bei gerai išmaišyti.
Sudėti minkštą sviestą ir vėl išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per sietelį įsijoti į kiaušinių masę.
Sudėti moliūgo tyrę bei šokolado gabaliukus. Viską atsargiai išmaišyti.
Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. arba kol medinis pagaliukas būna sausas.
Keksas gaunasi drėgnas ir labai minkštas, tad leidžiame visiškai atvėsti formoje.
Apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokolado glaistu.