Tačiau iš faršo pastaruoju metu tikrai mažai gaminu, nes vaikai atsisakė visokių kotletukų, maltinukų, mėsos kukulių ir panašiai. O štai faršo kukuliai sriuboje tinka. Tad teko gaminti tai.
Sriuba gana paprasta, bet soti ir skani.
Daržovių sriuba su mėsos kukuliais
Reikės:
- 200 g maltos vištienos krutinėlės
- 1/2 pailgo kopūsto
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 1 šaukštelio liofilizuotų česnakų
- 3 didelių pomidorų
- 2 l vištienos sultinio
- prieskonių sriubai ir faršui pagal poreikį
- druskos ir pipirų
- kelių čiobrelio šakelių
- 1–2 aitriųjų paprikų
- aliejaus
Kaip gaminti
Puode užverdame sultinį ir sudedame iš maltos mėsos suformuotus kukuliukus (į faršą dėjau prieskonių paukštienai, baltųjų pipirų) ir verdame.
Tuo metu keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepame tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, dedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepame, kol daržovės suminkštės. Beriame česnakus, smulkintą aitriąją papriką, prieskonius ir pakepame 1–2 min.
Sudedame keptas daržoves į puodą su sultiniu, sudedame smulkintą kopūstą ir verdame, kol kopūstas suminkštės ir išvirs (aš visada naudojų pailgą kopūstą, nes jis greičiausiai išverda).
Pagardiname druska, pipirais, sriubos prieskoniais, dedame čiobrelių ir išjungiame viryklę. Paliekame 5 min. ir valgome.