Užkandžiams – keptas sūris su nuostabiu medaus padažu: net prisimerksite iš malonumo

2022 m. spalio 1 d. 15:56
„Samčio užrašai“
Receptas
Šiuos užkandžius labai mėgstu, nes paruošti neatima daug laiko, o valgant norisi net prisimerkti iš malonumo. 
Daugiau nuotraukų (2)
Puikus užkandis ne tik užkąsti žiūrint laidą ar filmą, bet ir prie taurės vyno. O medaus padažas su aštriomis paprikomis išvis tobulas.
Kepti sūrio gabaliukai su medaus padažu
Reikalingi produktai:
  • 2 kiaušiniai
  • 2 pakuotės (po 180 g) halumio („Halloumi“) sūrio
  • 100 g „panko“ džiūvėsėlių
  • 100 g kietojo sūrio
  • 2 šaukšteliai sezamų sėklų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
Padažui:
  • 100 g medaus 
  • 1 šaukštelio aitrių raudonųjų paprikų dribsnių
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakite su paprikų dribsniais.
Džiūvėsėlius sumaišykite su kietuoju sūriu ir sezamų sėklomis.
Halumio sūrį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Pamerkite sūrio gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi.
Kepkite 10 min. iš vienos pusės, tada apverskite ir vėl kepkite 5–10 min.
Padažui pašildykite medų ir pagardinkite paprikų dribsniais.
Tiekite šiltus ir valgykite sūrio gabaliukus pamirkydami į medaus padažą.
užkandisužkandėlė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.