Minkštos, purios, su daug cinamono ir obuolių. O jeigu bandėte mano cinamono keksiukų receptą, žinokite – čia yra dar geriau.
Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais
Tešlai reikės:
- 560 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 250 g šilto pieno
- 2 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 30 g cukraus
Įdarui reikės:
- 250 g rudojo cukraus
- 190 g minkšto sviesto
- 3 a. š. cinamono
- 800 g kubeliais supjaustytų obuolių + 20 g sviesto + 1 a. š. cinamono
Pieną supilame į puodą, pašildome, suberiame cukrų, mieles. Išmaišome ir paliekame keletą min.
I dubenį beriame miltus, supilame pieną, kiaušinius ir minkome apie 5 min. Tada dalimis dedame minkštą sviestą ir minkome, kol tešla tampa elastinga.
Išminkytą tešlą uždengiame maistine plėvele ir kildiname šiltai, kol padvigubėja.
Kol tešla kyla, nuluptus ir supjaustytus kubeliais obuolius kartu su sviestu ir cinamonu keletą min.
apkepame keptuvėje (neturi gautis košė). Atvėsiname.
apkepame keptuvėje (neturi gautis košė). Atvėsiname.
Tada pasiruošiame sviesto ir cukraus įdarą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų išmaišome iki vientisos masės.
Pakilusią tešlą dedame ant stalo, perminkome, daliname į dvi dalis.
Kiekvieną dalį iškočiojame 20x30 cm dydžio, tepame dalį cukraus ir sviesto įdaro, ant viršaus dalį obuolių. Suvyniojame į du vyniotinius ir dedame į šaldiklį 15 min. – sutvirtės tešla, bus lengviau pjaustyti.
Po 15 min. supjaustome į 12–15gabaliukų ir sudedame į kepimo formą. Uždengiame ir dar lengvai pakildiname.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35–40 min.
Iškeptas galima valgyti ir taip arba pasidaryti kreminio sūrio (200 g) ir cukraus pudros (100 g) kremą.
Neabejoju – šis receptas užkariaus jūsų namus ir bus puikus šio rudens desertas.
Dalintis receptu būtina!