Vietoje miltų jam naudojami malti avižiniai dribsniai, tad jis įtiks ir sveikuoliams.
O pagaminti jį taip paprasta, kad tikrai pavyks visiems.
Tad kepkite ir skanaukite šį pyragą be sąžinės graužimo!
Šokoladinis bananų pyragas
Reikės:
- 2 puodelių avižinių dribsnių
- 4 didelių gerai sunokusių bananų
- 2 didelių kiaušinių
- vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
- 0,5 puodelio tirpinto sviesto (arba bekvapio aliejaus)
- 0,5 puodelio rudojo cukraus
- 2/3 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
- 1 a. š. sodos
- 0,5 a. š. druskos
- 170 g juodojo šokolado, sukapoto ar sutarkuoto burokine tarka.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Avižinius dribsnius dėkite į kokteilinę ar maisto trintuvą ir sumalkite į miltus.
Sudėkite į trintuvą likusius ingredientus, išskyrus šokoladą – bananus, kiaušinius, vanilės ekstraktą, aliejų (arba lydytą sviestą), cukrų, kakavos miltelius, sodą ir jūros druską.
Jei neturite trintuvo, tešlą galite užmaišyti tiesiog dubenyje, pirmiausia sumaišydami šlapius ingredientus, o po to į juos supildami sausus ingredientus.
Kai tešla bus vientisa, įmaišykite šokolado drožles.
Supilkite į kepimo formą ir kepkite 45–55 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite atvėsti bent valandą, o tuomet skanaukite.