Bet visai neseniai viename restorane paragavau „Buffalo“ kalafioro kąsnelių ir buvau labai maloniai nustebinta jų skonio. Negalėjau patikėti, kad kalafioras taip dera su „Buffalo“ padažu, o ir jo skonis visai nenuobodus, net atvirkščiai – nuostabus!
Be jokios abejonės, jau žinojau, ką gaminsiu iš kalafioro, kai jis atsidurs mano pirkinių krepšelyje.
Visų pirma kitą kartą būtinai gaminsiu dvigubą porciją, nes kalafioro kąsnelius su vyru suvalgėme vos ne vienu prisėdimu. Ir turint omenyje, kad kalafioras yra nekaloringas, nebuvo jau tokia didelė nuodėmė.
Tiesa, taip keptas kalafioras skaniausias karštas, ką tik ištrauktas iš orkaitės. Vėliau pašildytas taip pat skanus, tik jau būna suminkštėjęs.
Prie „Buffalo“ kalafioro kąsnelių labai tinka jogurtinis arba grietinės ir svogūnų padažas „Ranch“. Šie kąsneliai gali būti ir užkandis, ir garnyras. Skanaus!
Produktams matuoti naudojau 240 ml stiklinę.
Orkaitėje kepti kalafioro kąsneliai
5 porcijoms reikės:
- 1 kalafioro galvos
- 0,5 stiklinės miltų
- 0,5 stiklinės vandens
- 2 a. š. česnako miltelių
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
- alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
„Buffalo“ padažui reikės:
- 0,5 stiklinės aštraus skysto padažo
- 1 v. š. sviesto
- 1 a. š. citrinų sulčių
Grietinės ir svogūnų padažui „Ranch“ reikės:
- 3 v. š. grietinės
- 1 v. š. majonezo
- trečdalio mažo svogūno
- trečdalio a. š. česnako miltelių
- 2 v. š. pieno arba grietinėlės (riebios)
- 0,5 a. š. citrinų sulčių
- 2 žiupsnių druskos
- 1 žiupsnio juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.
Ant skardos paklokite kepimo popierių, jį patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus.
Kalafiorą nuplaukite, supjaustykite didesniais gabalėliais ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Viename inde sumaišykite miltus, vandenį, česnako ir paprikos miltelius. Sudėkite kalafioro gabalėlius, gerai išmaišykite, kad tešla padengtų kiekvieną gabalėlį. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite 10 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 10 minučių.
„Buffalo“ padažas. Sviestą ištirpinkite, palikite truputį atvėsti. Po to sumaišykite su aštriu padažu ir citrinų sultimis.
Kalafioro gabalėlius aptepkite padažu ir kepkite orkaitėje dar 20 minučių, kol jie gražiai apskrus.
„Ranch“ padažas. Labai smulkiai susmulkinkite svogūną. Viename dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Kalafioro gabalėlius patiekite su šiuo padažu ir mėgaukitės!