Man šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas.
Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val.
Obuolių pyragas su morengų kepure
Reikės:
- 360 g kambario temperatūros sviesto;
- 200 g cukraus;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 3 kiaušinių;
- 300 g miltų;
- 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto sodai nugesinti);
- 3–4 obuolių.
Morengų kepurei:
- 3 baltymų;
- 150 g cukraus.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę.
Sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 10 min.
Recepto šaltinis: Neringa Zeleniūtė.
Recepto šaltinis: Neringa Zeleniūtė.