Obuolių pyragas su morengų kepure – tikras pyragų karalius

2022 m. rugsėjo 23 d. 15:52
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Sviestinis, riebus obuolių pyragas, dar vainikuotas morengų kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. 
Daugiau nuotraukų (2)
Man šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas. 
Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val.
Obuolių pyragas su morengų kepure
Reikės:
  • 360 g kambario temperatūros sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 3 kiaušinių;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto sodai nugesinti);
  • 3–4 obuolių.
Morengų kepurei:
  • 3 baltymų;
  • 150 g cukraus.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą. 
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę.
Sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 10 min. 
  
Recepto šaltinis: Neringa Zeleniūtė.
obuolių pyragaspyragas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.