Paruošimas taip pat nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų, tad išbandykite šį receptą.
Tunu ir ryžiais įdaryti pomidorai
Reikės:
- 8 prinokusių vidutinio dydžio pomidorų
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
- 200 g ryžių
- 150 g tuno, konservuoto aliejuje
- 1 valgomojo šaukšto kaparėlių (nebūtina)
- 4 arba 5 ančiuvių filė, sutrintų (arba 1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio)
- 2 šaukštų kapotų šviežių žolelių (petražolių, bazilikų, raudonėlių)
- alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Aštriu peiliu nupjaukite pomidorų viršutinę dalį, tada arbatiniu šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sėklas. Pašalintumėte kuo daugiau minkštimo. Į pomidorų vidų berkite druskos ir nupjauta puse žemyn padėkite ant popierinio rankšluosčio, palikite 20 minučių.
Pomidorų minkštimą ir sėklas sudėkite į sietelį ir sutrinkite, nuspauskite sultis. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, tačiau virkite dvi minutes trumpiau nei rekomenduojama.
Nusunkite ir sumaišykite su pomidorų sultimis, smulkintu tunu, kaparėliais, ančiuviais arba kietuoju sūriu, žolelėmis, dviem šaukštais alyvuogių aliejaus ir maltais juodaisiais pipirais.
Šia mase įdarykite pomidorus. Sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą ir uždėkite viršūnėles.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, per tą laiką ryžiai baigs virti ir išbrinks.
Leiskite pastovėti 20 minučių ir patiekite.