Jos puikiai tiks prie kiaulienos, jautienos ar ėrienos kepsnio, jomis galima pagardinti sumuštinį arba valgyti vienas.
Salotos ruošiamos iš žalių, nevirtų burokėlių, todėl jos dar ir labai sveikos.
Korėjietiškas burokėlių salotas paruošite greitai, o skanauti galėsite jau po kelių valandų.
Korėjietiškos burokėlių salotos
Reikės:
- 500 g šviežių burokėlių
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 a. š. cukraus
- 2 v. š. acto (6 proc.)
- 4–5 česnako skiltelių
- 0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 0,5 a. š. maltų kalendrų
- 60 ml rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti
Burokėlius sutarkuokite šiaudeliais, berkite druską, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandį.
Ant burokėlių suberkite trintus česnakus, pipirus ir kalendras, pilkite actą. Aliejų pakaitinkite iki pradės rūkti ir užpilkite ant burokėlių.
Išmaišykite ir palikite pastovėti bent kelioms valandoms, geriausia – per naktį.