Idealus patiekti su ledais.
Skanaukite su arbata, kava ar pieno stikline.
Obuolių pyragas su migdolais
- 225 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 110 g cukraus
- 110 g sviesto, supjaustyto kubeliais ir palaikyto kambario temperatūroje
- 4 didelių obuolių, nulupti ir supjaustytų
- 2 kiaušinių
- 30 ml pieno
- 1 v. š. rudojo cukraus
- 25 g migdolų plokštelių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
Riebalais ištepkite 22–24 cm skersmens apvalią kepimo formą.
Į dubenį sudėkite sviestą ir cukrų, mediniu šaukštu ištrinkite iki purumo.
Įmuškite kiaušinius ir pieną, išmaišykite, galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite.
Sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir viską išmaišykite. Tešla turėtų būti minkštoka, krintanti nuo šaukšto. Jei ne, įpilkite dar šlakelį pieno.
Sudėkite tešlą į kepimo formą, paviršių išlyginkite.
Ant viršaus užbarstykite rudojo cukraus ir migdolų plokštelių.
Kepkite 40–45 minutes. Nedideliu peiliuku ar mediniu pagaliuku atsargiai įdurkite į vidurį, ištraukus jis turi būti sausas, o jei ne, pyragą kepkite dar 5 minutes.
Išimkite iš orkaitės ir palikite formoje ant grotelių, kol atvės.
Patiekite šiltą su plakta grietinėle arba su ledais.