Valgomos dovanos yra išskirtinės, o virtuvė – vieta, kurioje buvusi Seimo narė pailsi geriausiai. Trakuose gyvenanti D.Mikutienė anksčiau užsiaugindavo daržovių, bet dabar dėl didelio krūvio darbe neturi kada pasidžiaugti tokiu pomėgiu.
Susidomėjusi daržovių ruošimu žiemai D.Mikutienė dalijasi savo atradimais ir socialiniuose tinkluose, taip pat įkelia nuotraukų, į kurias pasižiūrėjus daug kam nutįsta seilė. Kulinarinių eksperimentų autorei būna smagu, jei kitoms moterims taip pat pavyksta skaniai ką nors paruošti.
Gebėjimą skaniai gaminti turėjo visos D.Mikutienės giminės moterys. Noras eksperimentuoti virtuvėje ją viliojo nuo vaikystės. Iš pradžių režisieriaus diplomą įsigijusi, o vėliau Mykolo Romerio universitete viešojo administravimo magistrantūrą baigusi moteris tikino, kad visada turėjo gerų mokytojų, kurių galėdavo pasiteirauti apie maisto ruošimo subtilybes, jei kas nors nepavykdavo.
Pastaruoju metu jos patarimų dažniau teiraujasi draugai ir kaimynai, o už tai dovanoja savo užaugintų daržovių.
D.Mikutienė prisipažino, kad tokie natūriniai mainai skatina dar labiau domėtis įvairiais receptais. Atradimo džiaugsmas jai būna geriausias atlygis už virtuvėje sugaištas valandas.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vienas iš jų – su česnakais marinuotos mėlynosios slyvos.
Išbandykite!
Česnakais įdarytos marinuotos slyvos
Reikės:
- didelių mėlynų slyvų
- česnakų (kiek negaila)
Slyvų marinatui reikės:
- 5 stiklinių vandens
- stiklinės obuolių acto
- 500 g cukraus
- šiek tiek druskos
- citrinos žievelės
- gvazdikėlių
- pipirų
- imbiero miltelių
Išimkite iš slyvų kauliukus, į jų vidų įdėkite po skiltelę česnako. Sudėkite įdarytas slyvas į stiklainį, užpilkite verdančio marinato.
Marinuotos slyvos tinka prie žvėrienos, kiaulienos kepsnių, paukštienos.
Toks marinatas tinka ruošti traškias cukinijas, taip pat konservuoti nesunokusius pomidorus.