Šį troškinį galite patiekti vieną arba su saldžiąja bulve, o gal netgi įdėti į buritą.
Taip pat troškinį galite papuošti įvairiais pagardais – puikiai tiks gvakamolė, salsa, augalinė grietinė, raudonieji svogūnai, vyšniniai pomidorai.
Reikės:
- 1 svogūno
- 400 g moliūgo
- 1 v. š. aliejaus
- 330 g konservuotų kukurūzų
- 500 g virtų raudonųjų ar juodųjų pupelių
- 1 v. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kuminų
- 2 pomidorų
- 1 avokado
- petražolių arba kalendrų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
2. Moliūgą supjaustykite kubeliais, kepkite apie 5 minutes.
3. Suberkite pupeles ir kukurūzus. Sudėkite prieskonius: druską, aitriųjų paprikų miltelius ir kuminus.
4. Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite 15 minučių uždengtame puode.
5. Atidenkite puodą ir virkite dar 5 minutes, kol moliūgas suminkštės ir troškinys sutirštės.
6. Patiekite su mažais avokado kubeliais ir petražolėmis arba kalendromis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Challenge 22“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.