Nežinau, ar ji tikrai tokia skani būdavo, ar taip tik atrodydavo, kai abu grįždavome gerokai išalkę iš žvejybos.
Jis būdavo didžiausias mano draugas, guodėjas, ir mūsų pasivaikščiojimai likę man atmintyje, nors dieduko jau nebeturiu daugiau kaip 20 metų. Tikriausiai tas sukurtas ryšys ir lieka prisiminimuose.
Nežinau, kodėl taip nostalgiškai, bet tiesiog užplūdo prisiminimai.
Trinta žirnių sriuba su šonine
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 1 stiklinės žirnių;
- 3 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 l sultinio;
- 2 lauro lapų;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 v. š. sviesto;
- kelių šoninės juostelių.
Kaip gaminti
Žirnius užmerkiame iš vakaro ir paliekame brinkti (tuomet jie daug greičiau išverda).
Daržoves nulupame, nuplauname. Svogūną, česnaką ir morką supjaustome nedideliais gabalėliais.
Puode ištirpiname sviestą. Sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės. Suberiame mirkytus žirnius, kubeliais pjaustytas bulves. Pagardiname druska, pipirais, lauro lapais ir užpilame sultiniu. Verdame apie 30 min.
Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Šoninę paskrudiname sausoje keptuvėje. Sriubą pilstome į dubenėlius, ant viršaus uždedame šoninės juosteles.