Per anksti paskrudinti, jie dažnai nesulaukia pagrindinio patiekalo – sunaikinami kaip užkandis.
Šį kartą tortilijų vamzdelius guldysime šalia kalakutienos iešmelių.
Kalakutienos iešmeliams reikės:
- 600 g kalakuto šlaunies be kaulo
- 5 šaukštų sojų padažo
- 1 šaukštelio druskos
- 3 skiltelių trinto česnako
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Nuo kalakuto šlaunies nurėžiame tai, kas nereikalinga, – riebalus ir plėves.
Paruošiame marinatą. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir marinuojame porą valandų.
Veriame ant iešmelių ir vartydami kepame virš žarijų 180–200 laipsnių temperatūroje 10–15 minučių.
Tortilijų vamzdeliams reikės:
- 4 tortilijų su įvairiais grūdais
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 4 šaukštų kapotų petražolių
- žiupsnelio druskos
Kad geriau susisuktų, tortilijas šiek tiek pašildome.
Ant kiekvienos po lygiai tepame aliejaus, sumaišyto su petražolėmis ir druska, susukame į vamzdelį ir kepame virš žarijų 180–200 laipsnių temperatūroje 3–4 minutes iš visų pusių, kol apskrus.
Viską patiekiame su ridikėliais, gražgarstėmis.
Iešmelius apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis.