Darbo nedaug – o skonis puikus! Išbandykite ir įsitikinkite.
Cukinijų blyneliai su sūriu ir kukurūzais
Reikės:
- 1 nedidelės cukinijos (sutarkavus turi gautis 2 puodeliai)
- 1 puodelio konservuotų saldžiųjų kukurūzų
- 2 didelių kiaušinių
- 1 puodelio miltų
- 0,5 puodelio fermentinio arba čederio sūrio, tarkuoto
- 1 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 0,25 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, supilkite į koštuvą tankiu sieteliu, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 15–30 minučių. Nuspauskite skysčius – dėl to blyneliai bus traškesni.
Suberkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, berkite kukurūzus, tarkuotą sūrį, miltus, gardinkite česnakais, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą aliejaus. Į keptuvę šaukštu dėkite tešlos ir kepkite blynelius po 5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie bus auksinės spalvos.
Perkelkite į didelę lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su grietine ar graikiniu jogurtu, gražgarstėmis, pomidoriukais ar kitomis šviežiomis daržovėmis.