Šį patiekalą itin lengva paruošti, jeigu turite iš anksto iškeptos ar išvirtos vištienos – puikiai tiks ir vištienos kotletai!
O jei virtos ar keptos vištienos neturite – tiks ir šviežia, tik pakepkite ją ilgiau.
Tad kai norisi ko nors paprasto ir gardaus – išbandykite ši receptą.
Vištiena ir sūriu įdarytos cukinijos
Reikės (2–4 porcijoms):
- 2 vidutinio dydžio cukinijų
- 1,5 puodelio šviežios, keptos ar virtos vištienos, supjaustytos kubeliais
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 mažo smulkiai supjaustyto svogūno
- 0,5 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
- 7 vyšninių ar slyvinių pomidoriukų, perpjautų per pusę
- 0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
- 1 arbatinio šaukštelio raudonėlių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 0,75 puodelio riebios grietinėlės
- 0,5 puodelio tarkuoto čederio ar fermentinio sūrio
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Riebalais ištepkite kepimo formą.
Nupjaukite cukinijų galiukus ir perpjaukite per pusę išilgai.
Mažu šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas.
Cukinijos minkštimą padalinkite per pusę, nes kreminiam įdarui reikės tik vienos dalies. Sudėkite į virtuvinį rankšluostį ir nuspauskite tiek skysčių, kiek galite. Susmulkinkite mažais kubeliais.
Cukinijų laivelius dėkite ant kepimo skardos nupjauta puse į viršų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Tuo metu keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną. Suberkite pomidorus, vištieną, cukinijos minkštimą, prieskonius. Patroškinkite 2 minutes ar ilgiau, jei naudojate šviežią vištieną, ir įmaišykite grietinėlę. Sumažinkite ugnį, kaitinkite 2–3 minutes, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar pakaitinkite, kol mišinys šiek tiek sutirštės. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.
Nukelkite nuo ugnies. Iš orkaitės ištraukite cukinijų laivelius, paviršių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte išsiskyrusį vandenį ir aliejų. Tolygiai paskirstykite vištienos įdarą cukinijų laiveliuose, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris išsilydys.
Patiekite ir mėgaukitės!