Iš pradžių receptas atrodė keistai, nes žuvis ir pienas man atrodė nesuderinama. Bet tai populiari Škotijos virtuvės sriuba – vadinasi, viskas gerai su tuo pienu ir žuvimi.
Išdrįsau. Padariau. Ji tapo viena iš mano mėgstamų sriubų. Išdrįsti kviečiu ir jus.
Šiai sriubai tinka ne tik rūkyta menkė, bet ir kita panaši žuvis.
„Culen Skink“ – tradicinė škotiška rūkytos menkės sriuba.
Reikės:
- 750 ml pieno
- 300 g rūkytos menkės
- 1 poro
- 2 svogūnų
- 400 g bulvių
- 1 šaukšto sviesto
- 750 ml daržovių sultinio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- smulkintų petražolių
Kaip gaminti
Lengvai pakaitinkite pieną ir sudekite menkę. Pavirkite kelias minutes ir išimkite iš pieno. Žuvį išskirstykite gabaliukais.
Porą ir svogūnus susmulkinkite. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Puode, kuriame gaminsite sriubą, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite porus su svogūnais. Kai daržovės suminkštės, sudėkite bulves, užpilkite sultiniu ir virkite, kol bulvės suminkštės.
Supilkite pieną, kuriame virė žuvis. Pavirkite 2 min. ir sutrinkite lengvai sriubą (galite ir netrinti).
Sudėkite žuvies gabaliukus, pagardinkite druska ir pipirais ir pavirkite 2 min. Užberkite smulkintų petražolių.