Kibinai, kuriais bičiulius ir šeimą lepina keliautojas Ž. Barysas: išbandykite ir jūs

Žygimantas Barysas-Žygis, kelionių žurnalistas, keliautojas, TV laidų vedėjas virtuvėje sukasi nuo vaikystės, gamina paprastus patiekalus, kuriuos mėgsta jo bičiuliai, šeima ir pats. Nors saldumynų nemėgsta, moka paruošti gardų naminį „Napoleoną“.

 Ž.Barysas dalijasi kibinų receptu.<br>Asmeninis albumas
 Ž.Barysas dalijasi kibinų receptu.<br>Asmeninis albumas
 Kibinai.<br>Asmeninis albumas
 Kibinai.<br>Asmeninis albumas
 Ž.Barysas–Žygis.<br>Asmeninis albumas
 Ž.Barysas–Žygis.<br>Asmeninis albumas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 2:58 PM, atnaujinta Sep 5, 2023, 8:05 PM

Tačiau dažniausiai gamina cepelinus, salotas, sriubas, „Kijevo“ kotletus, kibinus.

Pastarųjų receptu vyras pasidalijo su „Stiliaus“ skaitytojais.

Tešlai reikės:

  • 1 kilogramo miltų (naudoja aukščiausios rūšies)
  • 450 gramų sviesto (tinka ir margarinas)
  • 200 mililitrų (mažo indelio) grietinės, geriausiai tinka 30 proc. riebumo
  • 4 kiaušinių
  • druskos (pagal skonį)
  • šiek tiek vandens

Įdarui reikės:

  • 1 kilogramo kiaulienos sprandinės
  • 2 didelių svogūnų
  • kelių skiltelių česnako
  • 50 gramų sviesto
  • druskos ir pipirų ar kitų prieskonių (pagal skonį)
  • šiek tiek virinto vandens

Kaip gaminti

Pasiruoškite tešlą. Į dubenį suberkite 1 kilogramą miltų, įberkite žiupsnelį druskos, tuomet sudėkite sviestą arba margariną. Vieni jį įpjausto riekelėmis ir vėliau išminko, o aš mėgstu sviestą į miltus įtarkuoti per burokinę tarką. Tuomet viską suminkykite, kad miltai apsivoliotų svieste ar margarine.

Kai tai padarysite, įmuškite 3 kiaušinius ir likusio kiaušinio baltymus, o trynį atsidėkite kibinams aptepti. Nepamirškite įdėti grietinės. Tuomet viską išminkykite į vientisą gumulą. Tešlą nėra labai sunku minkyti, ji gana greitai sulimpa.

Tešlą atidėkite 30 minučių vėsiau. Vėliau padalykite į maždaug 30 mažų gabalėlių ir padarykite rutuliukus. Viskas, tešla paruošta kočioti.

Pasiruoškite įdarą. Sprandinę sumalkite mėsmale (arba paprašykite, kad tai padarytų parduotuvėje), įdėkite smulkintą svogūną ir smulkiai sukapotą česnaką, pagardinkite druska (puikiai tinka rūkyta druska), įberkite juodųjų pipirų. Galite pagardinti kitais mėgstamais prieskoniais.

Tuomet įdėkite 50 gramų sviesto ir įpilkite apie pusę stiklinės virinto vandens. Įdarą gerai išmaišykite. Sviestas ir vanduo suteiks kibino įdarui sultingumo, kuris būtinas šiam patiekalui.

Formuokite kibinus. Kiekvieną prieš tai paruoštos tešlos rutuliuką iškočiokite į apskritimą. Į jo vidų gausiai dėkite įdaro. Tuomet sulenkite tešlos galus, sulipinkite ir „supinkite“. „Prisipažinsiu: vis dar neišmokau, kaip tai padaryti. Reikia daugiau įgūdžių“, – prisipažino Žygis.

Paruoštus kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ištepkite anksčiau atidėto kiaušinio trynio plakiniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Žygiui kibinai skaniausi, kai iškepę dar keliasdešimt minučių pastovi išjungtoje, bet atidarytoje orkaitėje. Nelaikykite per ilgai, kad nepajuoduotų.

Kelionių žurnalistas ir TV laidų vedėjas šį patiekalą valgo ir šiltą, ir šaltą.

Paprastai išsiverda naminio vištienos sultinio, ukrainietiškų barščių arba valgo tiesiog su pomidorų, agurkų ir 3 skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų salotomis (tereikia visas daržoves supjaustyti itin mažais kvadratėliais, pagardinti alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu, druska ir pipirais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.