Pasak jos, šios salotos – švelnaus skonio ir puikiai tinka prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų.
Dalijamės Irenos receptu – išbandykite.
Su medumi marinuotų kopūstų ir paprikų salotos
Reikės:
- šviežių kopūstų
- raudonųjų paprikų
- morkų (nebūtina)
- citrinų
Marinatui reikės (proporcijos 1 l vandens):
- 1 l vandens
- 50 g medaus
- 50 g cukraus
- 100 ml acto (9 proc.)
- 1,5 v. š. druskos
- 2 v. š. aliejaus
Taip pat reikės (nurodytas kiekis 1 stiklainiui):
- česnako
- garstyčių grūdelių
- juodųjų pipirų grūdelių
- aitriosios paprikos arba džiovintų dribsnių (nebūtina)
Kaip gaminti
Kopūstus supjaustykite – juostelėmis ar kvadratėliais, kaip patinka. Paprikas taip pat supjaustykite, pašalinkite sėklas. Jei naudosite morkas, jas supjaustykite šiaudeliais. Visų šių produktų galite dėti pagal skonį – paprikų ar morkų gali būti daugiau ar mažiau.
Sudėkite daržoves į verdantį vandenį, į kurį įspausta citrinos sulčių. Vanduo turi būti švelniai rūgštus. Pavirkite 2–3 minutes.
Išgriebkite daržoves ir sudėkite į švarius stiklainėlius. Į kiekvieną jų dėkite 1–2 česnako skilteles, 1 a. š. garstyčių grūdelių, keletą pipirų grūdelių, jei mėgstate aštriau – gabalėlį aitriosios paprikos arba džiovintų dribsnių.
Išvirkite marinatą – tam galite panaudoti vandenį, kuriame virėte daržoves. Užpilkite daržoves stiklainiuose, uždarykite. Apverskite, užklokite šiltai ir palikite, kol atvės.
Laikykite vėsiai.
„Skanaus!“ – palinkėjo Irena.