Be to, ją taip lengva paruošti, kad tai sugebės padaryti net mokyklinukai.
Nors sriuba ruošiama iš šviežių agurkų, jos skonis primena raugintų – rūgštumo ir savito skonio jai suteikia pomidorai.
Verdant šią sriubą žiemą galima papildomai dėti smulkiai pjaustytų bulvių – bus sotesnė ir tirštesnė.
Perlinių kruopų ir agurkų sriuba žiemai
Reikės:
- 500 g perlinių kruopų
- 1,5 kg žalių agurkų
- 600 g morkų
- 600 g svogūnų
- 800 g pomidorų
- 2 v. š. druskos
- 80 g cukraus
- 90 ml acto
- 200 ml aliejaus
- kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų
- šviežių petražolių
Kaip gaminti
Perlines kruopas pamirkykite ir išvirkite.
Agurkus supjaustykite kubeliais.
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite keletą minučių, vandenį nupilkite. Nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais.
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, apkepkite aliejuje dideliame puode. Suberkite pomidorus, pakaitinkite maišydami.
Į puodą berkite perlines kruopas, agurkus, dėkite druską, cukrų, prieskonius. Pakaitinkite, kol suminkštės agurkai, apie 20–30 minučių.
Supilkite actą, gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar keletą minučių.
Masę sudėkite į sterilius stiklainius, uždarykite. Laikykite vėsiai.
Žiemą stiklainio turinį sumaišykite su vandeniu, užvirkite, pavirkite keletą minučių ir skanaukite.