Reikės:
- 1 banano
- 110 g avižų miltų
- 45 g migdolų miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 40 g kokosų aliejaus
- 50–70 g juodojo šokolado
- 1/2 a. š. malto cinamono
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Bananą sutriname šakute ir sumaišome su skystu kokosų aliejumi.
Šokoladą sukapojame.
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, išskyrus šokoladą.
Sujungiame abi mases, gerai permaišome.
Į tešlą įmaišome šokoladą.
Pastatome į šaldytuvą 10 min.
Iš tešlos rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 10–15 minučių. Šiek tiek atvėsiname skardoje, po to perkeliame ant vėsinimo grotelių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Sveikas receptas“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.