Nepadauginkite miltų! Ir tobulos varškės spurgos pasiruošusios būti suvalgytos.
Varškės spurgos
Reikės:
- 500 g varškės (visada naudoju riebią)
- 5 v. š. cukraus (naudojau rudąjį)
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 8 v. š. miltų
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį dedame varškę. Aš mėgstu jausti varškės gabaliukus, tai tik lengvai pertryniau šakute, o jūs galite trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
Į varškę dedame visus likusius produktus ir gerai išmaišome. Tešla bus kibi, bet sudrėkintomis rankomis suformuojame nedidelius tešlos kamuoliukus. Man gavosi 20 vnt.
Gilesniam puode užkaitiname aliejų. Kai jis gerai įkaista, sumažiname ugnį ir kepame po 4–5 spurgytes. Svarbu sumažinti ugnį, kad iškeptų vidus, nes iš išorės labai greitai paruduos.
Iškepusias atvėsiname ant popierinio rankšluosčio, apibarstome cukraus pudra.
Šios spurgos nėra pačios saldžiausios, tad cukraus kiekį reguliuokite pagal save.