Minkštutėlės varškės spurgos: vienas patarimas – ir jos bus tobulos

2022 m. rugpjūčio 28 d. 13:36
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Visi žinom varškės spurgas, visi ragavę, bet ne visiems išeina pagaminti. Nors tikrai abejoju, kad nemokate. Dėl šio deserto dažniausiai skundžiamasi, kad būna kietos. 
Daugiau nuotraukų (1)
Nepadauginkite miltų! Ir tobulos varškės spurgos pasiruošusios būti suvalgytos.
Varškės spurgos
Reikės:
  • 500 g varškės (visada naudoju riebią)
  • 5 v. š. cukraus (naudojau rudąjį)
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 8 v. š. miltų
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį dedame varškę. Aš mėgstu jausti varškės gabaliukus, tai tik lengvai pertryniau šakute, o jūs galite trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
Į varškę dedame visus likusius produktus ir gerai išmaišome. Tešla bus kibi, bet sudrėkintomis rankomis suformuojame nedidelius tešlos kamuoliukus. Man gavosi 20 vnt.
Gilesniam puode užkaitiname aliejų. Kai jis gerai įkaista, sumažiname ugnį ir kepame po 4–5 spurgytes. Svarbu sumažinti ugnį, kad iškeptų vidus, nes iš išorės labai greitai paruduos.
Iškepusias atvėsiname ant popierinio rankšluosčio, apibarstome cukraus pudra.
Šios spurgos nėra pačios saldžiausios, tad cukraus kiekį reguliuokite pagal save.
spurgosreceptasspurga
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.