Nereikės nei kaitinti, nei virti, nei nupylinėti marinato keletą kartų.
Dalijamės Renatos receptu. Išbandykite ir jūs!
Marinuoti agurkai
Agurkus nuplaukite, galiukus nupjaustykite. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, kol šiek tiek pabals.
Sudėkite į 1 l talpos stiklainius.
Į stiklainius dėkite ir po šaukštą-du džiovintų prieskonių marinavimui. Jeigu naudosite šviežius, juos nuplikykite verdančiu vandeniu.
Proporcijos 1 l stiklainiui:
- 1 v. š. druskos
- 1 v. š. cukraus
- 2 v. š. acto (9 proc.)
Į stiklainį ant agurkų suberkite druską ir cukrų, supilkite actą. Visą užpilkite verdančiu vandeniu.
Užsukite, stiklainius apverskite ir uždenkite. Laikykite, kol atvės.
„Skanaus!“ – palinkėjo Renata.