Vyšnioms iškepus jų rūgštumo beveik nebeliks, o bananai pyragui suteiks saldumo, tad galima kepti ir visiškai nenaudojant cukraus.
Bananų duona su vyšniomis
Reikės:
- 3 gerai sunokusių bananų
- 100 ml augalinio pieno (recepte naudotas sojų)
- 40 ml kokosų aliejaus
- 200 g kvietinių miltų
- 20 g kokosų miltų (jeigu neturite, galima vietoje jų dėti kvietinius)
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto obuolių acto
- 200 g šviežių vyšnių be kauliukų
- žiupsnio druskos
- 0,5 šaukštelio cinamono
- žiupsnio rudojo cukraus (galima jo ir nedėti)
Kaip gaminti
Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar pan.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Bananus nulupti ir gerai sutrinti šakute. Sumaišyti juos su pienu, kokosų aliejumi ir actu.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Miltų masę sumaišyti su trintų bananų mase.
Į mišinį įdėti vyšnias be kauliukų ir sumaišyti. Atidėti apie 2 šaukštus vyšnių, kurios bus dedamos ant pyrago viršaus.
Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi. Naudota maždaug 12x22 cm dydžio ir 6 cm gylio skarda. Tešlą supilti į skardą ir paskirstyti tolygiai.
Ant pyrago viršaus tolygiai sudėti atidėtas vyšnias ir šiek tiek įspausti.
Visą pyragą apibarstyti žiupsniu rudojo cukraus ir kepti orkaitėje apie 40 min.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.