Pagardinkite riešutais ar šokolado gabaliukais – ir kaskart turėsite kitokio skonio keksą.
Dabar, kai cukinijų – pilni daržai – pats metas išsikepti. Norėsis pakartoti vėl ir vėl!
Cukinijų keksas
Reikės (23x13 cm kepimo forma):
- 1 kiaušinio
- 160 g cukraus
- 100 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
- 2 puodelių (po 240 ml) tarkuotų cukinijų
- 200 g miltų (dar šiek tiek reikės kepimo formai pabarstyti)
- 0,75 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. valgomosios sodos
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Papildomai:
- saujos graikinių riešutų arba kapotų šokolado gabaliukų (nebūtina)
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Burokine tarka sutarkuotas cukinijas nuspauskite.
Sumaišykite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, įmaišykite cukinijas. Galiausiai įmaišykite miltus, sumaišytus su visais sausais ingredientais, suberkite riešutus ar šokoladą.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 45–55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite žemiau: