Portalo lrytas.lt skaitytoja Danguolė pasidalijo daug kartų patikrintu marinuotų agurkų receptu: pasak jos, agurkai būna traškūs ir labai gardūs – jie itin turėtų patikti mėgstantiems saldžiarūgštį skonį.
Marinatas tinka tiek agurkams, tiek pomidorams konservuoti. Galima juos marinuoti ir viename stiklainyje – ne tik atrodo gražiai, bet ir papildo skonį.
„Tikrai pasiteisinęs receptas“, – patikino Danguolė, rekomenduodama jį visiems.
Išbandykite!
Marinatui reikės (proporcijos 1 l vandens):
- 3 nubraukti valgomieji šaukštai rupios druskos
- 3 nubraukti valgomieji šaukštai cukraus
- 3 šaukštai acto (9 proc.)
Taip pat reikės:
- krapų žiedynų
- lauro lapų
- juodųjų ir kvapiųjų pipirų
- česnakų
- vyšnių lapų
Kaip gaminti
Švariai nuplautus agurkus sudėkite į paruoštus stiklainius.
Išvirkite marinatą – į vandenį dėkite visus ingredientus ir užvirkite.
Užpilkite agurkus, palikite pastovėti 10–15 min. Nupilkite marinatą į puodą, užvirkite, vėl užpilkite agurkus. Uždarykite, stiklainius apverskite, uždenkite, kad ilgiau laikytųsi šiluma, ir palikite stovėti iki atvės.