Su pomidorais marinuoti agurkai: daug kartų patikrintas ir tikrai pasiteisinęs receptas

2022 m. rugpjūčio 17 d. 14:24
Lrytas.lt
Receptas
Daržuose ir šiltnamiuose veša agurkai ir pomidorai, o sandėliukuose jau rikiuojasi stiklainiai su vasaros gėrybėmis. Rugpjūtis – pats darbymetis šeimininkėms, ruošiančioms atsargas žiemai. 
Daugiau nuotraukų (1)
Portalo lrytas.lt skaitytoja Danguolė pasidalijo daug kartų patikrintu marinuotų agurkų receptu: pasak jos, agurkai būna traškūs ir labai gardūs – jie itin turėtų patikti mėgstantiems saldžiarūgštį skonį. 
Marinatas tinka tiek agurkams, tiek pomidorams konservuoti. Galima juos marinuoti ir viename stiklainyje – ne tik atrodo gražiai, bet ir papildo skonį.
„Tikrai pasiteisinęs receptas“, – patikino Danguolė, rekomenduodama jį visiems. 
Išbandykite!
Marinatui reikės (proporcijos 1 l vandens):
  • 3 nubraukti valgomieji šaukštai rupios druskos 
  • 3 nubraukti valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai acto (9 proc.)
Taip pat reikės: 
  • krapų žiedynų
  • lauro lapų 
  • juodųjų ir kvapiųjų pipirų 
  • česnakų
  • vyšnių lapų 
Kaip gaminti 
Švariai nuplautus agurkus sudėkite į paruoštus stiklainius. 
Išvirkite marinatą – į vandenį dėkite visus ingredientus ir užvirkite. 
Užpilkite agurkus, palikite pastovėti 10–15 min. Nupilkite marinatą į puodą, užvirkite, vėl užpilkite agurkus. Uždarykite, stiklainius apverskite, uždenkite, kad ilgiau laikytųsi šiluma, ir palikite stovėti iki atvės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.