Rūgštynių sriuba
Reikės (3-4 porcijoms):
- 4 mažų bulvių
- 1 svogūno
- 2 česnakų skiltelių
- 80 g šviežių nuplautų rūgštynių lapų
- 2 kubelių daržovių sultinio (kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės)
- 1,5 litro vandens
- 1–2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- saujos šviežių petražolių
- žiupsnio pipirų
- druskos, jei prireiktų
Kaip gaminti
Užvirti 1,5 litro vandens.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 15 min. arba kol suminkštės.
Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti keptuvėje alyvuogių aliejuje. Apkepus sudėti juos į puodą su verdančiomis bulvėmis. Kartu įdėti ir sultinio kubelius.
Kai bulvės bus beveik išvirusios, kartu į puodą sudėti šiek tiek susmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirti 5–8 minutes.
Jei reikėtų, įdėti dar druskos.
Išvirus daržovėms, įdėti smulkintas petražoles.
Patiekti galima su augaline grietine, sojų pienu, bet tinkama ir be priedų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.