Gaminu tai, kas paprasta ir greita. Šiandien noriu su jumis pasidalinti labai skaniu klafučio receptu, kurį gaminau pagal Neringą.
Skanių vasaros atradimų. Ir pasidžiaukime visi vasara.
Prancūziškas klafutis
Porcijos 2. Užtruksite apie 50 min.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 250 ml kokosų pieno;
- 70 g miltų;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- sauja kapotų pistacijų;
- uogos: juodieji serbentai, raudonieji serbentai, šilauogės, braškės, vyšnios, avietės;
- šlakelis citrinų sulčių, apšlakstyti;
- šiek tiek rudojo cukraus, apibarstyti;
- 30 g sviesto indui ištepti.
Kaip gaminti
Indą, kuriame kepsime klafutį, ištepame sviestu. Suberiame uogas.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kokosų pienu. Suberiame miltus ir pistacijas. Masę gerai išmaišome. Supilame į indą ant uogų. Viršų apšlakstome citrinų sultimis ir apibarstome ruduoju cukrumi.
Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Recepto šaltinis: IG profilis Neringa Zeleniūtė.