Dažniausia problema, dėl kurios į B.Petrulę kreipiasi tautietės, – antsvoris, nutukimas ir noras atsikratyti kilogramų.
Brigitos nuomone, didžiausia klaida, kurią daro antsvorio turinčios moterys, – jos ieško lengvo ir greito kelio. Pirmiausia, pasak jos, būtina įvesti tam tikrą mitybos rutiną ir padidinti fizinį aktyvumą. O pajutus, kaip gerėja savijauta, atsiranda daugiau energijos, moterys labiau pamilsta save ir dar aktyviau stengiasi siekti tikslų.
Mitybos planas, pasak B.Petrulės, nuostabus tuo, kad galima rinktis iš daugybės patiekalų ir maitintis neskaičiuojant kalorijų. Svarbu, kad moterys gautų pakankamai baltymų, angliavandenių ir riebalų, kuo daugiau daržovių ir pakankamai skysčių.
Visoms klientėms ji rekomenduoja kuo daugiau maisto gaminti namuose ir kuo mažiau pirkti ir vartoti perdirbtų produktų.
„Pasenęs įsitikinimas, kad tai, kas sveika, yra neskanu, o mesti svorį – vadinasi, badauti. Taip nėra. Nereikia net kalorijų skaičiuoti arba sverti maisto. Galima lieknėti, kartu gerinti savijautą ir valgyti skaniai“, – patikino trenerė.
Su klientėmis B.Petrulė dalijasi ne tik sporto ar gyvenimo būdo patarimais, bet ir receptais, o šiemet išleido knygą „Geros savijautos virtuvė“, kurioje – 100 įvairiausių receptų. Pasak jos, tai maistas, kokį valgo pati, – viskas skanu, sveika ir lengvai paruošiama. Daugiau apie B.Petrulę skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais B.Petrulė pasidalijo keliais receptais. Išbandykite jos rekomenduojamą varškės pyragą su kriaušėmis.
Varškės pyragas su kriaušėmis
Apatiniam pyrago sluoksniui reikės:
- 400 g sausainių (aš naudojau be cukraus ir visagrūdžius)
- 120 g medaus
- 100 g kokosų aliejaus
- 2 v. š. vanilės ekstrakto
Viduriniam pyrago sluoksniui reikės:
- 5 kiaušinių
- 400 g grūdėtosios varškės
- 60 g kokosų miltų (smulkių drožlių)
- 40 g migdolų miltų
- 40 g kukurūzų miltų
- 70 g medaus
Viršutiniam pyrago sluoksniui:
- 3 kriaušių
Kaip gaminti
Sausainius sumalkite iki trupinių. Likusius produktus ištirpinkite kartu (neužvirkite) ir sumaišykite su trupiniais. Gauta masė bus biri lyg šlapias smėlis.
27 cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, indo kraštus ištepkite riebalais (kokosų aliejumi ar kitais), suberkite daugiau kaip pusę masės ir suspauskite ranka arba šaukštu, kad padas būtų lygus.
Ruošdami vidurinį pyrago sluoksnį atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus išplakite iki standumo. Likusius ingredientus sutrinkite kartu iki vientisos masės. Šaukštu įmaišykite išplaktus baltymus. Masę supilkite ant paruošto pado.
Nulupkite ir išilgai supjaustykite 3 kriaušes, sėklalizdžius išpjaukite. Turėtų išeiti apie 20 ar daugiau gabaliukų. Juos išdėliokite ant varškės masės nuo vidurio į šonus. Apibarstykite tolygiai likusiais sausainių trupiniais ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 40 min.
Pyragui iškepus leiskite atvėsti.