Voveraičių užtepėlė pagal L. Karaliūtės receptą: išbandykite ir jūs

2022 m. rugpjūčio 11 d. 17:19
Receptas
Žurnalistė Laima Karaliūtė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo voveraičių užtepėlės–pašteto receptu. Puikiai tiks tiek laukiant svečių, tiek norint užkąsti. Išbandykite!
Daugiau nuotraukų (5)
Voveraičių užtepėlė–paštetas
Reikės:
  • 400 g šviežių voveraičių
  • 100 g kedrinių pinijų
  • 100 g parmezano
  • 50 g sviesto
  • 100 ml brendžio arba likerinio vyno (pvz., Marsalos, Porto)
  • šviežių čiobrelių
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
Išlydytame svieste pakepinti voveraites (daugiausia 5 min.), supilti brendį ir padidinus kaitrą trumpai pakepinti, kol išgaruos alkoholis.
Keptuvės turinį su visu skysčiu supilti į plakimo indą, sudėti kitus ingredientus ir sutrinti trintuve iki purios konsistencijos.
Geriausia užtepėlę palaikyti šaldytuve apie 6 valandas. Patiekti ant šviesios skrudintos duonos.
Galima ir paimprovizuoti. Kedrines pinijas galima pakeisti skrudintais lazdynų riešutais arba pistacijomis, čiobrelius – šviežiais krapais, o sviestą – alyvuogių aliejumi.
užtepėlėvoveraitėsužkandis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.