Voveraičių užtepėlė–paštetas
Reikės:
- 400 g šviežių voveraičių
- 100 g kedrinių pinijų
- 100 g parmezano
- 50 g sviesto
- 100 ml brendžio arba likerinio vyno (pvz., Marsalos, Porto)
- šviežių čiobrelių
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
Išlydytame svieste pakepinti voveraites (daugiausia 5 min.), supilti brendį ir padidinus kaitrą trumpai pakepinti, kol išgaruos alkoholis.
Keptuvės turinį su visu skysčiu supilti į plakimo indą, sudėti kitus ingredientus ir sutrinti trintuve iki purios konsistencijos.
Geriausia užtepėlę palaikyti šaldytuve apie 6 valandas. Patiekti ant šviesios skrudintos duonos.
Galima ir paimprovizuoti. Kedrines pinijas galima pakeisti skrudintais lazdynų riešutais arba pistacijomis, čiobrelius – šviežiais krapais, o sviestą – alyvuogių aliejumi.