Keistai viskas ir daržuose auga. Pati negaliu patikėti, kad neturiu užsimarinavusi nei vieno stiklainio daržovių. Agurkus skinu tik po keletą, užtenka tik pavalgyti, pomidorai noksta visai nenoriai.
Tad šiais metais pirmą kartą į stiklainius kviečiu cukiniją. Labai tikiuosi, kad skaniai jas valgysime su mėsos patiekalais.
Nurodyto marinato kiekio užtenka keturiems 0,7 l talpos stiklainiams užpilti.
Cukinijos jaunos.
Marinuotos cukinijos
Marinatui reikės:
- 1,5 l vandens;
- 2,5 v. š. druskos;
- 100 g cukraus;
- 250 ml acto;
- 1 v. š. ciberžolių;
- krapų žiedynų;
- 2 lauro lapų;
- 2 česnako skiltelių;
- 2–4 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliais.
Kaip gaminti
Stiklainius išplauname, gerai iškaitiname.
Išverdame marinatą. Cukinijas gerai nuplauname ir supjaustome stambesniais griežinėliais. Cukinijų griežinėlius dedame į puodą su marinatu ir pakaitiname keletą min. Išgriebiame ir sudedame į stiklainius.
Marinatą dar kartą užverdame. Pilame į stiklainius ant cukinijų. Gerai užsukame. Statome dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu. Leidžiame visiškai atvėsti.