Kaunietės dizainerės kurtus drabužius yra pamėgusi ne viena moterų karta, o jos išpuoselėtas sodas prie namų su egzotiškais krūmais ir įvairiaspalvių gėlių jūra kaskart maloniai nustebina svečius.
Nors tikina neturinti pašaukimo kulinarijai, Audronės kepami pyragai ir tortai jau apipinti legendomis.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais A.Bunikienė pasidalijo azijietiškos sriubos receptu – ruošti šią sriubą išmoko iš dukters Ainės.
Išbandykite.
Azijietiška sriuba
Reikės:
- 1 aštuonkojo
- 2 kalmarų
- pakelio nešaldytų midijų (apie 500 g)
- 300 g šviežių nelukštentų krevečių uodegėlių
- 1 a. š. imbiero
- 1–2 raudonų aitriųjų paprikų
- pusės pakelio azijietiškų makaronų
- kelių skiltelių žaliosios citrinos
- petražolių
- kalendrų
- pusės galvutės česnako
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 v. š. kario pastos
- 1 v. š. cukraus
- 400 ml kokosų pieno arba kokosų kremo
- 1 v. š. sultinio miltelių
Kaip gaminti
Į verdantį vandenį įdėkite petražolių, morką ir aštuonkojį. Jį virkite vis ištraukdami ir vėl panardindami į vandenį kokias 7 minutes. Nuplaukite jį šaltu vandeniu ir supjaustykite.
Kalmarus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite žievelę. Nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite riekutėmis. Antrą kartą juos nuplikykite pasūdytu vandeniu. Imbierą supjaustykite pailgais šiaudeliais. Česnaką, svogūną, pipirus smulkiai supjaustykite, išimkite sėklas.
Puode į įkaitintą aliejų sumeskite ir pakepinkite svogūną, česnaką, imbierą, papriką.
Įdėkite šaukštą kario pastos, įberkite šaukštą cukraus. Supilkite kokosų pieną arba kokosų kremą. Supilkite sultinį. Jis gaminamas į 800 ml vandens įdėjus šaukštą sultinio miltelių ir išmaišius. Maišydami laukite, kol užvirs. Nuo užvirimo ant silpnos ugnies virkite 15 min.
Tuomet į puodą sudėkite nuplautas midijas. Įdėtos į puodą jos turi atsidaryti. Suberkite lengvai pakepintas krevetes, azijietiškus makaronus, kalmarus, aštuonkojį. Sriuba paverdama kokias tris minutes.
Į lėkštes, supilstę sriubą, įdėkite po skiltelę žaliosios citrinos, papuoškite kalendromis.