Kadangi turėjau nemažą ryšulėlį šviežių mėtų, tad pagalvojau – kodėl gi neišbandžius limonado su mėtomis ir citrinomis?
Ieškodama idėjų, kaip geriau sukombinuoti šiuos du puikius ingredientus, aptikau Izraelyje labai populiarų gėrimą – limonaną. Pasirodo, Izraelyje tai vienas populiariausių gėrimų vasaros laikotarpiu.
Pas mane virtuvėje šis gėrimas bus gaminamas dar ne kartą – ne tik dėl gražios spalvos, bet ir dėl nuostabaus skonio. Šis šaltas gėrimas atgaivina ne tik kūną, bet ir sielą, lieka tik įsitaisyti patogiai ir mėgautis gėrimo teikiama gaiva.
Beje, jei esate labai nusistatę prieš cukrų – galite jį pakeisti šviesiu medumi, skonis gausis truputį kitoks, bet bus vistiek labai gardu!
Limonana
2 porcijoms reikės:
- apie 400 ml nesutrintų ledukų
- 225 ml šalto vandens
- 50 g cukraus
- 100 ml citrinos sulčių
- 1 saujos mėtų lapelių
Kaip gaminti
100 ml vandens supilame į nedidelį puodą, sumaišome su cukrumi ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
Į kokteilinę sudedame ledukus, mėtos lapelius, supilame citrinos sultis, likusį vandenį ir sirupą. Triname apie 1 min., supilstome į atšaldytas stiklines ir mėgaujamės gėrimu!
Pastabos
- Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal save, bet mano nurodytas cukraus kiekis buvo labai optimalus šiam gėrimui.
- Gėrimą patiekiame iškart, nes pastovėjęs patamsėja.