Reikės:
- 1 žiedinio kopūsto
Tešlai:
- 100 g avinžirnių miltų
- 30 g tapijokos krakmolo
- 80 g akvafabos (skysčio nuo avinžirnių)
- 80 g augalinio pieno
- 20 g aliejaus
- 20 g citrinos sulčių
- 1 a.š. kario prieskonių mišinio
- žiupsnio druskos
Trupiniams:
- 70 g migdolų miltų
- 15 g tapijokos krakmolo
- žiupsnio druskos
- žiupsnio džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 a.š. kario prieskonių mišinio
Kaip gaminti
Žiedinį kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedais.
Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.
Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultis.
Sujungiame abi mases ir gerai išmaišome. Pilame aliejų ir išmaišome vėl.
Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus, skirtus trupiniams.
Žiedinio kopūsto gabaliukus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas „Konvekcija“) 30–35 minutes.
Tiekiame su mėgstamu padažu.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Sveikas receptas“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.