Net pirštus aplaižysite!
Vištų sparneliai su šonine
Reikės:
- 0,8 kg vidurinių sparnelių dalių
- šaltai rūkytos šoninės juostelių
Marinatui reikės:
- 4 v. š. aliejaus
- 3–4 česnako skiltelių, sutraiškytų
- saldžiosios paprikos miltelių
- druskos
- pipirų
Papildomai reikės:
- barbekiu padažo ar glazūros
Kaip gaminti
Sparnelių vidurines dalis nuplaukite, nusausinkite. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, užpilkite ant sparnelių, gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje pusvalandį.
Įkaitinkite kepsninę. Kol ji kaista, kiekvieną sparnelį įvyniokite į šoninės juostelę.
Kepsninėje kepkite iš abieju pusių netiesioginėje kaitroje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kad lašantys riebalai nedegų, ant deflektoriaus dėkite metalinį indą su vandeniu.
Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite iš abiejų pusių dar po 6–7 minutes.
Skanaus!