Su šonine kepti vištų sparneliai: net pirštus aplaižysite

2022 m. liepos 27 d. 15:35
Lrytas.lt
Receptas
Itin sultingi ir kvapnūs į šoninės juosteles įvynioti vištų sparneliai. Šoninė neleidžia sparneliams išsausėti ir suteikia papildomo skonio. 
Daugiau nuotraukų (2)
Net pirštus aplaižysite! 
Vištų sparneliai su šonine
Reikės:
  • 0,8 kg vidurinių sparnelių dalių
  • šaltai rūkytos šoninės juostelių
Marinatui reikės: 
  • 4 v. š. aliejaus
  • 3–4 česnako skiltelių, sutraiškytų
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų
Papildomai reikės:
  • barbekiu padažo ar glazūros
Kaip gaminti 
Sparnelių vidurines dalis nuplaukite, nusausinkite. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, užpilkite ant sparnelių, gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje pusvalandį. 
Įkaitinkite kepsninę. Kol ji kaista, kiekvieną sparnelį įvyniokite į šoninės juostelę. 
Kepsninėje kepkite iš abieju pusių netiesioginėje kaitroje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kad lašantys riebalai nedegų, ant deflektoriaus dėkite metalinį indą su vandeniu. 
Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite iš abiejų pusių dar po 6–7 minutes.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.