Dalijamės laiko patikrintu receptu, pagal kurį paruošti agurkėliai būna traškūs ir gardūs, o juos paruošti lengva net ir tiems, kurie dar niekad jų nemarinavo.
Daugelis šeimininkių sutiks: tai receptas, pasiteisinęs 100 procentų.
Marinuoti agurkai
Reikės:
- agurkų
- krapų stiebų ir žiedynų
- česnakų
- kvapiųjų pipirų
- lauro lapų
- garstyčių grūdelių
- aitriosios paprikos (nebūtinai)
1 l marinato reikės:
- 1 v. š. druskos (su kaupu)
- 4 v. š. cukraus
- 100 ml acto (9 proc.) arba 150 ml obuolių acto
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite keletą minučių ir nupilkite.
Į švarius stiklainius dėkite krapų, česnako skiltelių, pipirų, kitų prieskonių. Jei mėgstate – dėkite po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.
Sudėkite agurkus.
Paruoškite marinatą: į vandenį berkite druską ir cukrų, užvirkite. Supilkite actą.
Užpilkite marinatą ant agurkų, užsukite dangtelius, apverskite dangteliais į apačią, sandariai uždenkite apklotu ir laikykite, kol visiškai atvės.