Traškūs ir gardūs marinuoti agurkai: receptas, pasiteisinęs 100 procentų

2022 m. liepos 26 d. 07:05
Lrytas.lt
Receptas
Dabar – pats agurkų sezonas! Tad metas užsikonservuoti jų, kad galėtume mėgautis ir žiemą.
Daugiau nuotraukų (1)
Dalijamės laiko patikrintu receptu, pagal kurį paruošti agurkėliai būna traškūs ir gardūs, o juos paruošti lengva net ir tiems, kurie dar niekad jų nemarinavo.
Daugelis šeimininkių sutiks: tai receptas, pasiteisinęs 100 procentų.
Marinuoti agurkai
Reikės:
  • agurkų
  • krapų stiebų ir žiedynų
  • česnakų
  • kvapiųjų pipirų
  • lauro lapų
  • garstyčių grūdelių 
  • aitriosios paprikos (nebūtinai)
1 l marinato reikės: 
  • 1 v. š. druskos (su kaupu)
  • 4 v. š. cukraus
  • 100 ml acto (9 proc.) arba 150 ml obuolių acto
Kaip gaminti 
Agurkus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite keletą minučių ir nupilkite. 
Į švarius stiklainius dėkite krapų, česnako skiltelių, pipirų, kitų prieskonių. Jei mėgstate – dėkite po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.
Sudėkite agurkus.
Paruoškite marinatą: į vandenį berkite druską ir cukrų, užvirkite. Supilkite actą. 
Užpilkite marinatą ant agurkų, užsukite dangtelius, apverskite dangteliais į apačią, sandariai uždenkite apklotu ir laikykite, kol visiškai atvės.
marinuoti agurkaireceptai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.