Braškių sluoksnis: braškių naudojau 600 g, bet nupjovus viršūnėles jų liko apie 500 g. Pakaitinus braškes – iki 450 g.
Želatinos naudojimas: naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Taip pat ir grietinėlė. Ją plakiau su jogurtu apie 5 min., kad ji taptų kuo labiau puresnė. Vasaros metu visus produktus ištraukiu iš šaldytuvo ir palaikau kambario temperatūroje apie keletą valandų. Kitu atveju, jei produktai bus šalti, želatina gali sušokti į gumuliukus.
Želatinos naudojau apie 15 gramų. Kremo sluoksnis buvo gana minkštas, tirpstantis burnoje.
Kokių priemonių reikės, norint pagaminti šį tortą?
- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm.
- Kepimo popieriaus
- Elektrinio plaktuvo kremui, pagrindui
- Maisto smulkintuvo braškėms
- Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio
- Puodo bei geriausia metalinio indo, kuriame tirpinsite želatiną.
Torto išėmimas iš formos:
Kepimo formos šonus apjuosiau kepimo popieriumi. Kraštai buvo kiek nelygūs, bet buvo paprasčiau tortą išimti iš formos.
Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.
Nekeptas tortas su sutirštintu pienu
Paruošimo laikas – 40 min.
Ingredientai
Pagrindui:
- 180 g sausainių
- 70 g sviesto
Kremo sluoksniui:
- 370 g jogurto
- 250 g riebios grietinėlės (35 proc.)
- 250 g sutirštinto pieno
- vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
- 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių
- 15 g želatinos
- 80 g (beveik 1/2 st.) vandens
Braškių sluoksniui:
- 600 g šviežių braškių
- 2–3 valg. š. cukraus
- vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
- 10 g želatinos
Papuošimui:
braškės, baltasis šokoladas, kokosų drožlės
Gaminimas
Pagrindas. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, šonus patepti sviestu.
Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
Kremas. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.
Supilti sustirštintą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.
Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.
Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant plaktuvu želatiną plona srovele supilti į kremą.
Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.
Braškių sluoksnis. Braškes nuplauti, nupjauti kotelius. Suberti jas į puodą ir sutrinti trintuvu iki tyrės. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4–5 min.
Atvėsinti tyrę iki kambario temp.
Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.
Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.
Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.