Baklažanų užkandėlė su riešutais, alyvuogėmis ir razinomis
Reikės:
- 600 g (3 vid.dydžio) kubeliais supjaustytų baklažanų
- 60 g razinų
- 100 g kedro riešutų
- 1 raudonojo svogūno
- 4 česnako skiltelių
- saujelės vyšninių pomidorų
- saujelės bazilikų ir petražolių
- 1 puodelio smulkintų žaliųjų alyvuogių
- 50 g baltojo acto
- 0,5 stikl. aliejaus
- 2 v. š. cukraus
- 1 v. š. kaparėlių
- šlakelio vandens
Patiekti reikės:
- česnakinio batono, čiabatos ar kitos duonelės
Kaip gaminti
Pjaustytus baklažanus užpilame aliejumi ir skardelėje apkepame apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Kol kepa baklažanai, susmulkiname alyvuoges, petražoles ir bazilikus, svogūnus ir česnakus.
Keptuvėje apkepame svogūnus ir česnakus. Beriame cukrų, kaparėlius, alyvuoges, pomidorus. Pilame actą ir vandenį, lengvai patroškiname, kol vanduo išgaruoja.
Tada beriame razinas ir riešutus (galima prieš tai apkepti) bei žalumynus. Keletą minučių troškiname.
Paskutinius sudedame iškeptus baklažanus, gerai išmaišome, paragaujame, ar ko netrūksta. Turėtų jaustis švelniai saldžiarūgštis poskonis.
Valgome šiltą arba gerai atvėsiname.
Pastabos
Aš druskos nedėjau, nes alyvuogės ir kapareliai sūrūs, ir man druskos užteko.
Galima dėti pomidorų pastos ar konservuotus pomidorus iš skardinės.
Vietoje svogūnų tiks salieras.
Norėčiau palinkėti neapsivalgyti, bet bijau, kad mane pačią ištiks toks likimas.
Skanaus!