Stengiuosi valgyti kuo įvairesni maistą, daugiau daržovių ir, aišku, sriubų. Jos mano namuose turi būti kasdien. Kartais sriubos dubenėlis atstoja ir rimtą antrą patiekalą.
Ši lazanijos sriuba yra mėgstama visos šeimos, nes joje galima rasti visko ir visų skoniams. Tad kai už lango lietus, man sriuba yra būtent tas patiekalas, kuris suteikia jaukumo.
Lazanijos sriuba
Reikalingi produktai:
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 didelis smulkintas svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 400 g šviežių naminių dešrelių (galima naudoti mėgstamą faršą)
- 2 l vištienos sultinio
- 2 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
- 1 šaukštelis maltų raudonėlių
- 2–3 šaukštai smulkintų bazilikų (galite dėti mažiau, jei nelabai mėgstate)
- 8 nevirti lazanijos makaronų lakštai
- 150 g tarkuoto kietojo sūrio
- druska ir pipirai pagal skonį
Kaip gaminti
Dideliame puode,kur gaminsite sriubą įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus. Pakepinus 2–3 minutes sudėkite smulkintus česnakus ir kepkite dar minutę.
Sudėkite nuluptas dešreles (arba faršą) ir medine mentele jas išskaidykite iki mažiukų gabaliukų. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Į puodą supilkite sultinį, konservuotus pomidorus su visu skysčiu ir gerai išmaišykite. Berkite raudonėlių, bazilikus, druską ir pipirus. Lengvai užvirinkite ir sudėkite sulaužytus makaronus. Virkite 8–10 min., kol makaronai suminkštės.
Įmaišykite kietąjį sūrį ir supilstykite į dubenėlius.