Nekepti pyragaičiai
Reikės:
- 600 g maskarponės
- 2 žaliųjų citrinų
- 270 g sausainių
- 150 g sviesto
- 130 g baltojo šokolado
Kaip gaminti
Sausainius sumalkite iki vientisos masės.
Sviestą ištirpinkite garų vonelėje.
Sausainius sumaišykite su sviestu ir išklokite mase kepimo popieriumi išklotos formos ar keksiukų formelių dugną.
Storadugniame puode pradėkite tirpinti baltąjį šokoladą.
Dėkite šaukštą maskarponės ir išmaišykite. Taip po truputį sudėkite visą sūrį, kol gausite vientisą ištirpusią masę.
Tik neplakite ir nevirinkite.
Išspauskite žaliųjų citrinų sultis ir įmaišykite į maskarponės ir šokolado masę.
Supilkite ant sausainių pagrindo ir palikite šaldytuve per naktį.
Be galo švelnu, gaivu ir gardu.
Norėdami pikantiškesnio skonio į sausainių masę įtarkuokite žaliųjų citrinų žievelę ir pakepkite pagrindą 7 minutes 180 laipsnių orkaitėje.