Žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais
Reikės:
- 1 ryšulėlio svogūnų laiškų
- 2 v. š. aliejaus
- 1 didelės bulvės (galima dėti ir batatą)
- 1 skiltelės česnako
- 1 l daržovių sultinio
- 400 g šaldytų žirnelių
- saujos mėtų lapelių
- saujos bazilikų lapelių
Kaip gaminti
Svogūnų laiškus susmulkiname. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnų laiškus. Pakepiname kelias minutes.
Supilame sultinį ir sudedame pjaustytą bulvę. Verdame 10 minučių. Tuomet sudedame žirnelius ir dar paverdame apie 8 minutes, kol bulvės suminkštės.
Sriubą nuimame nuo ugnies, sumetame mėtų, bazilikų lapelius ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
Patiekiame su sezamų sėklomis
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Sveikas receptas“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.