Varškės apkepas be miltų – minkštas ir purus lyg debesėlis

2022 m. liepos 8 d. 08:20
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Tobulas. Minkštas ir purus it debesėlis, bet tuo pačiu ir labai drėgnas. Be jokių miltų, manų ir kitų dalykų, kurie nėra būtini. Tiesiog varškė, kiaušiniai, šiek tiek cukraus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Varškės apkepas be miltų
Porcijos 4–6. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
  • 600 g varškės;
  • 6 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. druskos.
Kaip gaminti
Varškę kartu su cukrumi ir druska sutriname maisto smulkintuvu (arba trintuvu) iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į varškės masę. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę. 
Kepimo indą gausiai ištepame sviestu. Supilame varškės masę ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min. 
Apkepą apibarstome milteliniu cukrum ir valgome su šviežiomis uogomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.