Varškės apkepas be miltų
Porcijos 4–6. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- 600 g varškės;
- 6 kiaušinių;
- 100 g cukraus;
- 1 a. š. druskos.
Kaip gaminti
Varškę kartu su cukrumi ir druska sutriname maisto smulkintuvu (arba trintuvu) iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į varškės masę. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę.
Kepimo indą gausiai ištepame sviestu. Supilame varškės masę ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min.
Apkepą apibarstome milteliniu cukrum ir valgome su šviežiomis uogomis.