Citrininės tartaletės (3 vnt.)
Pagrindui reikės:
- 1 puodelio viso grūdo avižinių dribsnių
- 1/4 puodelio kokosų miltų
- 4 šaukštų kokosų aliejaus
- 2 šaukštų agavų sirupo
- 1 šaukšto augalinio pieno
Įdarui reikės:
- 1 skardinės kokosų pieno
- 1/4 puodelio citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio vanilės esencijos
- 2 šaukštų + 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- 3 šaukštų agavų sirupo
- 1/4 šaukštelio ciberžolių
- 1/2 šaukštelio agaro + 2 šaukštų šilto vandens
Kaip gaminti
Iš pradžių pasigaminame tartalečių pagrindą: avižų dribsnius sumalame iki miltų, dubenyje sumaišome miltus, supilame aliejų, sirupą ir pieną, viską gerai išmaišome. Gausis drėgnų trupinių masė, kuri turėtų suspaudus sulipti.
Tartalečių formeles ištepame kokosų aliejumi (jei tartalečių formelių neturite, galima naudoti nedidelę apvalią kepimo formą ir daryti vieną didesnį desertą). Tešlą padaliname į tris lygias dalis ir pirštais suformuojame pagrindą gerai prispausdami šonus. Dugne mediniu pagaliuku padarome kelias skylutes ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 7 min. (su „vėjeliu“ ir kaitinimu iš viršaus). Iškepus paliekame atvėsti.
Tuomet pasigaminame įdarą: nedideliame puode sumaišome kokosų pieną, krakmolą, citrinos sultis, sirupą, vanilę ir ciberžoles. Šluotele maišome tol, kol nelieka jokių gumuliukų. Agarą sumaišome su vandeniu ir pasidedame šalia.
Pradedame kaitinti masę ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros ir nuolat maišome šluotele. Kai masė pradeda po truputį tirštėti ir garuoti, bet dar neužverda, supilme agarą ir toliau maišome iki užvirimo.
Gautą masę paskirstome ant iškepusio pagrindo formelėse. Paliekame atvėsti ir po to dedame į šaldytuvą porai valandų.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui „Follow your spoon“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.