Paruošiamas paprastai, tad tikrai pavyks visiems. Tad imkite ir pasilepinkite.
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Pagrindui reikės:
- 200 g sausainių
- 100 g kambario temperatūros sviesto
- žiupsnelio druskos.
Varškės masei reikės:
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 400 g varškės (9 proc.)
- 120 g cukraus (ar pagal skonį)
- 20 g želatinos
- 0,5 apelsino sulčių
- uogų – braškių, šilauogių, gervuogių ar kitų.
Kaip gaminti
Pagrindui sutrinkite sausainius iki trupinių, berkite druskos ir išmaišykite su sviestu. Masę paskleiskite ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno ir prispauskite. Išlyginkite paspausdami stiklinės dugnu.
Želatiną išbrinkinkite 60 ml vandens, pakaitinkite, kol ištirps granulytės. Atvėsinkite.
Varškę dėkite į virtuvinį kombainą, suberkite cukrų, pilkite apelsino sultis ir gerai sutrinkite. Jeigu norite rausvos spalvos torto, kartu sutrinkite ir keletą uogų. Varškės masę perkelkite į dubenį.
Grietinėlę išplakite ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Maišydami supilkite atvėsintą želatiną.
Ant pagrindo palei formos kraštą išdėliokite perpjautas braškes. Atsargiai užpilkite varškės masę ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Puoškite šviežiomis braškėmis.