Kai nesinori mėsos, tai puikus pasirinkimas.
Brokolių kepsneliai
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio brokolio galvos,
- 50 g džiūvėsėlių,
- 50 g fermentinio sūrio,
- 1 kiaušinio,
- poros šaukštų konservuotų kukurūzų arba žaliųjų žirnelių
- druskos ir juodųjų pipirų,
- aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
Brokolius išskirstykite žiedynais ir apvirkite, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu ar šakute – gali likti didesnių gabaliukų.
Atvėsusią masę sumaišykite su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu, konservuotais kukurūzais arba žirneliais, kiaušiniu, berkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekite su graikinio jogurto padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą, trintą česnako skiltelę, šaukštą citrinos sulčių, druską ir pipirus.