Tokie pusryčiai iš lovų išvers visus smaližius.
Lietiniai su rikotos ir braškių įdaru
Lietiniams reikės:
- 3 kiaušinių
- 2 stiklinių pieno
- 3 a. š. cukraus
- 0,5 a. š. druskos
- 1,5 stiklinės miltų
- 1 stiklinės verdančio vandens
- 3 v. š. aliejaus
Rikotos įdarui reikės:
- 1 indelio rikotos
- 2 v. š. rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- vanilinio cukraus
Taip pat reikės:
- braškių
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Lietinių masei kiaušinius išplakite su pienu, cukrum ir druska. Maišydami į miltus po truputį pilkite kiaušinių ir pieno masę, maišykite, kol neliks gumuliukų.
Supilkite stiklinę verdančio vandens ir aliejų. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti, kol paruošite kitus ingredientus.
Paruoškite rikotos įdarą: visus ingredientus gerai išplakite. Braškės nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite.
Kepkite lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, jei limpa, prieš kepdami patepkite keptuvę riebalais.
Kiekvieną dar karštą lietinį aptepkite šaukštu rikotos įdaro, dėkite braškių ir suvyniokite.
Patiekite iškart, apibarstę milteliniu cukrum.
Skanaus!