Smidrų ir sūrio tarta: tobulas kepinys, kuris pavyks net virtuvės naujokams

2022 m. birželio 21 d. 13:39
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Kas bandė, tas žino, o kas ne, tai sužinos, koks gėris yra tartos. Tobulas kepinys tiems, kurie nieko nemoka arba tiems, kurie nori leisti pasireikšti fantazijai. Ir tiems, ir tiems visada pavyksta.
Daugiau nuotraukų (3)
Rikotos, ožkų sūrio ir smidrų tarta (4–5 žm.)
Tešlai reikės:
  • 150 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 30 g (1 didelis šaukštas) graikiško jogurto
  • 30 g (2–3 v.š) ledinio vandens
  • 0,5 a. š. druskos
Įdarui:
  • 250 g rikotos sūrio
  • 50 g ožkų sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 50 g kietojo sūrio
  • 500 g žalių smidrų
  • druskos, pipirų, itališkų žolelių mišinio
  • sezamų sėklų pabarstymui
Kaip gaminti
Iš miltų, sviesto ir druskos padarome trupinius. Jogurtą ir vandenį kartu  išmaišome. Pilame į miltų masę ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldiklį 10–15 min.
Įdarui rikotos, ožkos sūrius, kiaušinį, druską, pipirus ir itališkas žoleles dedame į nedidelį dubenį ir viską gerai išmaišome.
Smidrus nuplauname ir nupjauname nedidelę dalį kotų.
Iškočiojame tešlą (~30cm dydžio apskritimą), per vidurį tepame sūrių įdarą, palikdami 5cm kraštus neapteptus.
Ant įdaro dedame smidrus kaip jums gražu.
Užlenkiame tešlos kraštus, ant smidrų barstome kietojo sūrio.
Tešlos kraštus aptepame vandeniu (galima pienu ar kiaušinio tryniu), pabarstome sezamo sėklomis.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
sūrio pyragassmidrai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.