Rikotos, ožkų sūrio ir smidrų tarta (4–5 žm.)
Tešlai reikės:
- 150 g miltų
- 120 g sviesto
- 30 g (1 didelis šaukštas) graikiško jogurto
- 30 g (2–3 v.š) ledinio vandens
- 0,5 a. š. druskos
Įdarui:
- 250 g rikotos sūrio
- 50 g ožkų sūrio
- 1 kiaušinis
- 50 g kietojo sūrio
- 500 g žalių smidrų
- druskos, pipirų, itališkų žolelių mišinio
- sezamų sėklų pabarstymui
Kaip gaminti
Iš miltų, sviesto ir druskos padarome trupinius. Jogurtą ir vandenį kartu išmaišome. Pilame į miltų masę ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldiklį 10–15 min.
Įdarui rikotos, ožkos sūrius, kiaušinį, druską, pipirus ir itališkas žoleles dedame į nedidelį dubenį ir viską gerai išmaišome.
Smidrus nuplauname ir nupjauname nedidelę dalį kotų.
Iškočiojame tešlą (~30cm dydžio apskritimą), per vidurį tepame sūrių įdarą, palikdami 5cm kraštus neapteptus.
Ant įdaro dedame smidrus kaip jums gražu.
Užlenkiame tešlos kraštus, ant smidrų barstome kietojo sūrio.
Tešlos kraštus aptepame vandeniu (galima pienu ar kiaušinio tryniu), pabarstome sezamo sėklomis.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.