Lengvai paruošiamas braškinis desertas, kuriuo pavaišinti galėsite būrį žmonių

2022 m. birželio 21 d. 17:15
„Lithuanian in the USA“
Receptas
Braškinis tiramisu – tai tikrų tikriausias vasaros desertas! Ypač braškių sezono metu. Gaivus, lengvas, ne per saldus ir toooks skanus... Tai tradicinis tiramisu, tik braškių skonio.
Daugiau nuotraukų (1)
Man tiramisu apskritai yra vienas tų desertų, kurių niekada neatsisakyčiau. Todėl ši tradicinio tiramisu variacija su braškėmis man ypač patiko. 
Jeigu turite artėjantį draugų susibūrimą, vakarėlį ar gimtadienį, pagaminę šio tiramisu tikrai neprašausite pro šalį. Kadangi deserto išeina tikrai daug, jis puikiai užteks didesniam žmonių būriui pavaišinti. 
Geriausia dalis – deserto nereikia kepti. Pasiruošiate iš vakaro ir pamirštate iki tol, kol jau reikės nešti ant stalo.
Braškių tiramisu (12 porcijų) 
Maskarponės kremui reikės:
  • 1 kg braškių
  • 500 g maskarponės (kambario temperatūros)
  • 400 sausainių „damų pirštelių“
  • 7 valg. š. cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 1 valg. š. likerio/romo ar brendžio (pasirinktinai)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnio druskos
Braškių padažui reikės:
  • 500 g braškių
  • 125 ml šalto vandens
  • 50 g cukraus
Gaminimas
Braškių padažas – visus braškių padažui skirtus ingredientus sutriname trintuvu, supilame į gilesnę lėkštę ir atidedame į šoną.
Braškes, skirtas kremui, nuplauname, nupjauname kotelius ir nusausiname. 2 saujas braškių atidedame į šalį. Likusias braškes smulkiai supjaustome.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi iki kol masė pabąla ir tampa standi (geriausia naudoti elektrinį mikserį). Įmaišome vanilės esenciją ir pasirinktą alkoholinį gėrimą (jei naudojate).
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų (kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekrenta).
Trynių masę sumaišome su maskarpone. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Po to labai atsargiai, naudodami šaukštą, įmaišome kiaušinių baltymus.
Maskarponės kremą atsargiai sumaišome su braškių gabalėliais.
Stačiakampėje formoje (~25×35 cm) dėliojame braškių padaže pamirkytus „damų pirštelius“ (suvilgome padaže ir ištraukiame). Kai išdėliojame pusę sausainių formoje, tuomet užtepame pusę maskarponės masės, po to vėl sausainių sluoksnis, ir vėl maskarponė. Išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele.
Tiramisu dedame į šaldytuvą. Paliekame stingti bent 3 valandas ar per naktį. Likusias braškes supjaustome plonais griežinėliais ir papuošiame. Skanaus!
tiramisu receptasBraškės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.