Pica su jūrų gėrybėmis
Tešlai reikės:
- 7 g sausų mielių
- žiupsnelio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 250 g miltų
- apie 120 ml šilto vandens
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
Įdarui reikės:
- 6 v. š. pomidorų padažo
- mocarelos
- saujos tarkuoto fermentinio sūrio
- mėgstamų jūrų gėrybių ar jų mišinio
- druskos
- picos prieskonių
Tešlai sumaišykite mieles, cukrų, druską ir šaukštą miltų su šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 10 min., tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą reguliuodami jos minkštumą. Jei ji dar limpa prie rankų, berkite daugiau miltų.
Uždenkite ir palikite šiltai, kad pakiltų. Kildinkite tešlą bent valandą. Kai ji pakils, dar kartą gerai išminkykite, padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite lakštus.
Vieną lakštą dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aptepkite pomidorų padažu, paskleiskite jūrų gėrybes, apibarstykite druska, tarkuotu fermentiniu sūriu, suplėšyta mocarela, apibarstykite prieskoniais. Dėkite į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 min.
Taip pat paruoškite kitą picą, tačiau neskubėkite sudėti produktų – juos ant pagrindo reikėtų išdėlioti tik prieš pašaunant gaminį į orkaitę.